Környezetvédelem Napelem rendszerek

 Az egyik legnépszerűbb megújuló energiaforrás a Napenergia.

A napelemes rendszerek működése során nem szabadul fel káros anyag, és nem szennyezi a légkört. A megújuló energiaforrások közül a legelterjedtebbek hazánkban a
napelemes rendszerek. Környezetbarát és megújuló energiát termel, amelyet felhasználhatunk
bármilyen elektromos készülékre otthonunkban. Cégünk a Bsolar a rendszer termelésének méretét alakítja a villanyszámla méretéhez.  Amennyiben az ügyfél szeretné a fűtést is kiváltani, abban az esetben azt is belekalkuláljuk, és úgy adunk ajánlatot.  Utóbbi esetben napelem rendszere mellé kérésre a fűtés kiváltásra telepítünk hőszivattyús klímákat, amelyekkel könnyen kiváltható a gáz vagy a fa tüzelés. Ezek káros hatásai a természetre nézve elkerülhetőek, ezért elmondható, hogy aki napelemet használ, az tesz a környezet védelme érdekében.

A napelemek gyártása:
A napelemek legfőbb alkotóeleme a szilícium. Ezeket a szilícium tömböket meg kell olvasztani és formákba önteni. Ezek során lehetnek környezetszennyező tényezők de összességében ez elenyésző, a későbbi környezetkímélő hatásához képest. Az említett olvasztási technológiák is egyre jobban fejlődnek.

Mi lesz, ha a 25 éves garancia idő lejár és a napelem panelek már nem termelnek, meghibásodnak?
Akkor sincsen probléma, több cég is újra tudja hasznosítani a paneleket. Egy olasz cég például olyan folyamatot dolgozott ki, amelyben 40 mp alatt a nyersanyagok 99%-át vissza tudják nyerni. De ez az iparág is folyamatosan fejlődik. Kijelenthető tehát hogy a napenergiáé a jövő a megújuló energiaforrások közül.

Mi a Bsolárnál örülünk, hogy tehetünk a környezetért, és a fiaink/lányaink jövőjéért.

Bármilyen kérdése lenne, keresse fel központi irodánkat, vagy hívjon minket! 

06 70/649 58 79