Megtérülési idő-Napelemes Rendszerek


Amikor a napelem rendszer megtérülését számoljuk, akkor két tényezőt kell figyelembe vennünk

 1. a rendszer kiépítésének a költségét
 2. a várható energia-megtakarítást

Cégünk szakemberei az éves energiafogyasztásából ki tudják számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége ahhoz, hogy az áramfogyasztását kiváltsa.

A legtöbb háznál optimális dőlésszög és tájolás esetén 1 kW teljesítményű napelem rendszer 1100 kWh villamosenergiát termel évente.

8-10 év a megtérülési ideje egy családi ház fogyasztását kiváltó napelem rendszernek, de ahogy emelkednek az energia árak, ez a megtérülési idő úgy csökken. A megtérülési idő rövidítése érdekében még érdemes figyelni a pályázatokat, mert az ott elnyert összeg felhasználásával hamarabb pénzünknél lehetünk. Az Európai Unió és a Magyar Állam folyamatosan indít pályázatokat, amelyek  napelemes rendszerekre is felhasználhatóak, például az Otthonfelújitási támogatás amely 50%-os, vagy a 100%-os lakossági napelem pályázat. Cégeknek még több lehetőség van, honlapunkon folyamatosan frissítjük ezeket és meg is írjuk az ügyfeleinknek.

A megtérülési időt befolyásoló tényezők

 • Nem megfelelő minőségű napelemek és inverterek használata- Nem győzzük hangsúlyozni a jó minőségű, magas hatásfokú eszközök és alkatrészek használatát, amelyekre garanciát kapunk a gyártótól. Ha rossz minőségű elemeket építünk be, az több évvel visszavetheti a napelem rendszer megtérülési idejét.
 • Napsütéses órák száma- Ebben Magyarország viszonylag szerencsés helyzetben van. A napelemes rendszer megtérülésének kedvező mennyiségű napsütés van hazánkban.
 • Árnyékolási tényezők- Talán nem is gondolnánk, de napelemre egy fa, egy oszlop vagy a ház kiugró eleme által vetett árnyéka 20, de akár több %-ban is visszavetheti a termelését, ezáltal visszavetve a megtérülés idejét.
 • Tartószerkezet, eszközök kivitelezése- A már említett gyenge minőségű elemek és alkatrészek, valamint a tartószerkezet hanyag, nem szakszerű felszerelése komoly gondokat okozhat. Ezekkel a tényezőkkel  növekedni fog a megtérülési idő.

   

  Bármilyen kérdése lenne keresse fel központi irodánkat vagy hívjon minket
  06 70/649 58 79