Pályázatok

Céges pályázatok

Magán pályázatok

NAPELEM PÁLYÁZATOK CÉGEK RÉSZÉRE

KKV Technológia Plusz Hitelprogram

A 155,54 MILLIÁRD FT KERETÖSSZEGŰ HITELPROGRAMBAN A VÁLLALKOZÁSOK ÜGYLETENKÉNT 10 MILLIÓ ÉS 100 MILLIÓ FORINT KÖZÖTTI HITELÖSSZEGET IGÉNYELHETNEK, A TELJES FUTAMIDŐ ALATT FIX, 0%-OS ÜGYLETI KAMAT MELLETT.

A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65%-ából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek.

 

NAPELEM PÁLYÁZATOK CÉGEK RÉSZÉRE

A zöldgazdaság területén működő mikro-, kis-és középvállalkozások technológiafejlesztésének támogatása

A hazai vállalkozások az energiahatékonyság, az elektormobilitás, a vízgazdálkodás, a másodnyersanyagok hasznosítása vagy egyszer használatos műanyagok kiváltására irányuló beruházásaikhoz nyerhetnek 20 millió és 1,5 milliárd forint közötti, legfeljebb a költségek 50 százalékát fedező támogatást. A programban várhatóan 100-150 vállalkozás nyerhet támogatást. A pályázathoz előminősítés szükséges, amelyre október 15-ig jelentkezhetnek (https://znb.ifka.hu/) a cégek, a tanúsítványt megszerző vállalkozások pedig novemberben nyújthatják be pályázataikat.

A sikeresen pályázó vállalkozások feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a fejlesztéseikhez. Vállalniuk kell, hogy a magyar gazdaság átlagánál kétszer gyorsabb növekedést érnek el, amennyiben ez nem teljesül, a támogatás arányos részét vissza kell fizetniük

Amennyiben meg van a minősítése vállalkozásának a Magyar Multi Program vagy a Zöld Nemzeti bajnokok” tekintetében, és napelemes rendszert szeretne telepíteni, akkor forduljon hozzánk bizalommal.

Beadás: 2021. november – 2022. szeptember 30.

VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOK

A nagy sikerű tanyák támogatási program módosított szakmai tartalommal folytatódik, amely megkönnyíti a pályázást. 4 millió Ft-ig, korábbi fogyasztás mértékétől függetlenül pályázható napelemes rendszer 95%-os állami finanszírozással. A következő pályázati beadási határidő: 2021. november 6., de 2022-ben is folyamatosan nyitva lesz a beadás lehetősége (jan. 7.; március 8.; május 9.; július 10.; szeptember 11.; november 12.)

VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOK

 Kertészet – Gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatása

2021. december 7-ig van még lehetőség pályázatot benyújtani a kertészet – gomba előállító üzemek komplex fejlesztésére, amelynek része a megújuló energiaforrások, azon belül is napelemes rendszerek telepítése. A finanszírozás mértéke 50%.

VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOK

Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése

2021. december 7-ig van még lehetőség pályázatot benyújtani az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére, amely támogatásának mértéke 50%-os és megújuló energiaforrások beruházását is támogatja.

VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMOK

Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális- és eszköz fejlesztése

2021. december 17- ig elérhető még az önkormányzatok/nemzetiségi önkormányzatok és nonprofit szervezetek számára a helyi termék értékesítését támogató program. A program keretében önállóan nem támogatható tevékenységek között elérhető a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kialakítása is a projekt által érintett épületek tekintetében. A támogatás intenzitása 75-95% között mozog, a kedvezményezett besorolásának megfelelően.

Napelem pályázat – Napenergia Plusz Program 2024

KIK VEHETNEK RÉSZT A PÁLYÁZATBAN?

 • Nagykorú természetes személy (magánszemély)
 • Magyar adóazonosító jellel rendelkezik.
 • Állandó lakhelye a beruházással érintett ingatlan (amely családi ház, ikerház, sorház vagy legfeljebb 6 lakásos társasház).
 • Legalább résztulajdonnal vagy haszonélvezeti joggal rendelkezik a beruházást érintő ingatlanon.

MILYEN EGYÉB KRITÉRIUMOK VANNAK?

 • Egy magánszemély csak egy pályázatot nyújthat be.
 • Ugyanazon lakóingatlan esetén csak egy támogatási kérelem nyújtható be.
 • A pályázónak vagy meghatalmazottjának ügyfélkapus regisztrációval kell rendelkeznie (KAÜ beléptetés).

KIZÁRÓ OKOK, NEM JOGOSULT TÁMOGATÁSRA, AMENNYIBEN:

 • A magánszemélynek fennálló adó- vagy köztartozása van.
 • Amennyiben a beruházni kívánt ingatlan vállalkozás székhelye, telephelye, fióktelepe.
 • Amennyiben a lakóingatlan tulajdonosai között vállalkozás (egyéni vállalkozás, egyéni cég, közkereseti társaság, betéti társaság, kft., zrt. stb.) is van.

MIRE LEHET PÁLYÁZNI?

 • Napelemes rendszerre energiatárolóval.
 • Min. 4 kW, max. 5 kW-os inverterre
 • Min. 7,5 kWh, max. 10 kWh akkumulátorra
 • A napelemek teljesítménye az inverter teljesítményének max. 120%-a lehet.

EGYÉB FELTÉTELEK:

 • Kizárólag új beruházás támogatható.
 • A pályázók előregisztrációjának megkezdése 2024.01.15-től.
 • Nincs régiónkénti elosztás, a támogatási kérelmek beküldésük idősorrendjében kerülnek elbírálásra, valamint a keret kimerüléséig tart a pályázat.